Ruach Training & Coaching | info@ruach.nl
Ruach Training & Coaching

           Het wonder van een juiste ademhaling

 

 

Met de Buteyko Ademhaling Methode;

                            veerkracht en vitaliteit genereren.

 

Wat leer je op de Buteyko training?

 • Ademhalingsoefeningen die je ademhaling normaliseren en je klachten verminderen of doen verdwijnen.
 • Hoe je het beste omgaat met zaken die je ademhaling sterk kunnen beïnvloeden, zoals praten, slapen, sport, voeding.
 • Effectief omgaan met stress.

Waaruit bestaat de Buteyko training?

 1. Persoonlijke intake van een half uur.
 2. Trainings dag 1:         Je leert op deze dag de Buteyko basisoefening en we gaan in op de theoretische achtergrond van de Buteyko methode en de ademhaling.
 3. Oefenweek met telefonisch contact:
  In de week na deze eerste trainings dag ga je thuis oefenen en doe je ervaring op met de andere manier van ademhalen. We hebben telefonisch contact om te checken hoe het oefenen gaat en ik beantwoord eventuele vragen.
 4. Trainings dag 2:      Deze dag, een week na de eerste bijeenkomst, leer je extra oefeningen die aangepast kunnen worden aan ieders individuele situatie. Tevens oefenen we opnieuw met de basisoefening.
 5. Telefonische begeleiding :    Na de twee trainings dagen volgt vier maal (ongeveer wekelijks) een telefonisch consult waarin we de voortgang bespreken en eventuele vragen worden beantwoord. Over het algemeen kan iedereen na deze periode de oefeningen zelfstandig doen.
 6. Nazorg:        Na drie maanden volgt een laatste telefonisch consult, waarin we de voortgang bespreken. Indien wenselijk kan de voortgang via e-mail gemonitord worden. De behoefte aan nazorg wordt samen afgestemd, een persoonlijk consult behoort tot de mogelijkheden.

De training vraagt enige discipline en doorzettingsvermogen. De ervaring leert dat wanneer men dagelijks investeert in de oefeningen de vitaliteit toeneemt en klachten gaan verminderen of helemaal verwijnen. Je leert een methode die je de rest van je leven kunt toepassen voor wanneer dat nodig is.

 

 

Cursus data in Nijmegen voor groepen van maximaal 5 deelnemers:

op aanvraag

 

 

 

 

Ook een individuele training is natuurlijk mogelijk.

Neem vrijblijvend contact op.