Ruach Training & Coaching | info@ruach.nl
Ruach Training & Coaching

De kracht van Mindful@work

 

                               Een jonge monnik vroeg de meester:

                               'Hoe kan ik ooit bevrijd worden?'

                               Waarop de meester antwoordde:

                               'Wie heeft jou in de boeien geslagen?'

 

 

Door de waan van de dag vergeten we vaak om stil te staan. Stil te staan bij wat er is, bij wat we werkelijk denken, voelen, doen en willen. Stil staan in contact met onszelf en met de ander. Stil staan bij wat ons 'drijft'.

We laten ons als het ware in de boeien slaan door onze automatische piloot. Als een onzichtbare navigatie dringt deze zich aan ons op en slaafs geven we er gehoor aan.

 

'Ik ren dus ik ben' lijkt het hedendaags motto. Wat ons leidt en waardoor we vaak lijden.

Op het werk wordt tijd wel eens beschouwd als onze tegenstander. We komen gemakkelijk in een vicieuze stresscirkel van haasten, dringen en doorgaan. We gunnen het ons niet of te weinig om even te stoppen, te landen en opnieuw te kijken. Met alle gevolgen vandien.

 

Echt wakker worden in de maalstroom van het leven is soms beangstigend. Want dan beseffen we heel even dat dit niet is zoals je gewenst had. 'Maar ja... hoe anders? ' is een vraag die we vergeten te onderzoeken of juist ontwijken. Het liefst vinden we het antwoord buiten ons.

 

Echter ......heel lang geleden hebben de goden besloten om de waarheid in de mens zelf te verstoppen. En dat zijn we te vaak vergeten.

 

Door de beoefening van Mindfulness leer je om wakker te worden. Je te verbinden met wat is, waardoor je kunt kiezen om uit de automatische piloot, uit je innerlijke patronen te stappen en kunt genieten van je werk en het leven ten volle leven.

 

In de workshop Mindful@work maak je door enige theorie en vooral door oefeningen kennis met de basis van Mindfulness en met de kracht van Mindfulness@work. 

Je krijgt praktische handvatten om mindfulness te integreren op de werkvloer.

 

De oefeningen zijn gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen programma

Mindfulness Bases Stress Reduction van Jon Kabat-Zinn.

 

                                                      

 

 

 

Volgens Sharon Salzberg is Mindfulness op het werk een belangrijk instrument om beter, tevredener en rustiger te gaan werken. Je betrokkenheid neemt toe zonder dat je opbrandt, kun je concurreren zonder iemand te kwetsen en ga je beter om met je tijd, emoties, stress en frustraties.