Ruach Training & Coaching | info@ruach.nl
Ruach Training & Coaching

 

Individueel Outplacement programma

 

 

 

 


“Een man was op vlinderjacht. Hij rende met zijn netje achter een zeldzame vlinder aan en telkens als hij dacht: nu heb ik je, was de vlinder weer gevlogen. De jacht duurde eindeloos lang, een enorme afstand had hij afgelegd, zonder succes. Hij gaf de moed op. Terneergeslagen zette hij zich op een omgevallen boomstronk en wierp zijn netje weg. Toen kwam de vlinder op zijn schouder zitten”.

 

 

 

Wanneer er vanwege een reorganisatie of bedrijfsontwikkelingen zoals inkrimping ongewild een einde aan je baan komt en herplaatsing niet direct aan de orde is, word je begeleid naar een nieuwe passende en inspirerende werkkring.

Outplacement is 100% persoonlijk maatwerk en beslaat de volgende fasen:

 

Intake: vraagverdieping.

 

Loopbaanheroriëntatie: de volgende begrippen staan hier centraal;  verliesverwerking, keerpunt, biografie, zelfanalyse, drijfveren, kwaliteiten, missie, loopbaanvisie, persoons-en functieprofiel.

 

Arbeidsmarktoriëntatie en begeleiding bij het vinden van de nieuwe baan: concretiseren van de loopbaanvisie aan de hand van de 5 P’s van zelfmarketing, oriëntatie op de arbeidsmarkt en op eventuele opleidingen, netwerken, presentatievaardigheden, sollicitatietraining.

 

Driegesprek met de opdrachtgever: het resultaat van het programma wordt besproken.

 

 

Ruach neemt verantwoordelijkheid voor uw begeleiding tot u de juiste deur naar een passende baan heeft gevonden. De doorlooptijd is een jaar.