Ruach Training & Coaching | info@ruach.nl
Ruach Training & Coaching

 

 

                                   IEMT  Integral Eye Movement Therapy

 

 

 

Andrew T. Austin heeft de methode IEMT ontwikkeld als antwoord op chronische problematieken waarbij ‘praat-therapieën’ onvoldoende hielpen. De oorzaak hiervan  ligt in de werking van het limbisch systeem, ons gevoelsbrein. Via praten kom je niet in dat brein, via oogbewegingen wel. Dat maakt deze methodiek heel krachtig en doeltreffend. 

 

Integral Eye Movement Therapie (IEMT) is een proces van veranderingswerk dat het gebied van ongewenste emoties en onze manier van zijn verkent. Het proces onderzoekt de vraag: Hoe hebben we geleerd ons te voelen zoals we ons voelen ?" en opent de mogelijkheid om de juiste verandering in ons emotionele leven te creëren.

 

Het IEMT model omvat een combinatie van structuren en biedt een frame om de volledige probleemervaring aan te pakken, zelfs als deze niet in taal kan worden uitgedrukt. Door onder andere het uitdagen van bepaalde patronen en het gebruik van specifieke oogbewegingen worden er nieuwe verbindingen in de hersenen gemaakt en vindt er verandering plaats op neurologisch niveau.

 

Naast het werken op emoties werkt het IEMT model ook op issues die betrekking hebben op identiteit en zelfbeeld.

Bijvoorbeeld als je jezelf niet goed genoeg voelt, streng bent voor jezelf of onzeker bent. Identiteit imprinting vindt plaats tijdens onze levenslange ontwikkeling en evolueert en verandert voortdurend. 

In sommige gevallen kun je aspecten van identiteit overnemen die problematisch zijn. Een emotionele imprint kan bijvoorbeeld zijn: "Ik voel me ongelukkig", terwijl een identiteitsimprint kan zijn: "Ik ben een ongelukkig persoon". 

 

IEMT ondersteund je om een positieve verandering te realiseren in de wijze waarop je in relatie staat tot jezelf en je omgeving.

 

Negatieven oftewel belemeerende identiteitsvraagstukken worden getransformeerd naar gezonde indentiteit en gezonde autonomie. 

 

IEMT behandelt en lost de vraag op, " hoe heeft deze persoon geleerd om zich te voelen over de dingen waar hij zich slecht over voelt ?"