Ruach Training & Coaching | info@ruach.nl
Ruach Training & Coaching

  

Integratieve Coaching,Trauma coaching, Brainspotting, IEMT,  Mindfulness, Resonantie Methode, Mindfulness, DISC, Teamcoaching, Loopbaancoaching, Intervisie, Hypnotherapie. 

 

 

Mindfulness

 

" Mindfulness is het doelbewust aandacht geven aan gedachten, gevoelens en gewaarwordingen zoals ze zijn, op het moment zelf, zonder te oordelen".

 

Aldus Jon Kabat-Zinn.  Hij is de grondlegger van de mindfulnesstraining in het westen.

 

Het woord ‘mindfulness’ kun je vertalen met ‘opmerkzaamheid’ of ‘aandachtigheid’. Aandachtigheid richt zich vooral op opmerken.

 

Aandacht, is volgens Daniel Goleman de basis van alle hogere cognitieve en emotionele vermogens en ons belangrijkste hulpmiddel om goed te presteren en een plezierig leven te leiden.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat mindfulnesstraining een positieve bijdrage kan leveren aan het functioneren van medewerkers in organisaties.

Positieve effecten zijn er zowel op het gebied van stress en werkdruk als op het gebied van leiderschapsontwikkeling en managementvaardigheden.

 

Een gevleugelde uitspraak van Kabat-Zinn is “come to your sences”. Hij benadrukt daarmee het belang dat we leren luisteren naar de signalen die ons lichaam, onze gedachten en emoties ons geven. Jezelf op deze manier beter leren kennen, maakt dat je andere of effectievere keuzes kan maken.

                     

 

 

 

 

Lily Rietjens beoefend ruim 30 jaar meditatie en mindfulness.

 

Ze volgde o.a. training en retraites bij:

Lama Karta, Dr. Shen Hongxun, Nel in het Veld,

Lex Persoon,Tara Brach en Jonathan Faust, Edel Maex, David Dewulf, Thich Nhat Than, Joan Halifax, Kristin Neff,

Jon Kabat-Zinn, Mark Williams en Chris Cullen,

Losang Gendun, Christina Feldman en John Peacock,

Jan Geurtz, Frits Koster en Erik van den Brink.